maandag 28 juli 2014

Mier

Vandaag kwam Mier langs.

Mier vzw is het geesteskind van Heidelien Bultynck en Steven Plas die beiden afstudeerden als interieurarchitecten. Later specialiseerden zij zich ook in tuinaanleg.
 
Mier is niet enkel een adviserende organisatie, nee hoor, ze gaan maar al te graag zelf aan de slag. Ze werken vooral met recuperatiemateriaal en spitsen zich toe op het renaturaliseren van het gedegradeerde Vlaamse landschap. Onder het motto "turning grey into Green" kaapte Mier tal van prijzen, artikels, publicaties weg met haar puintuinen, prairietuinen, biodiverse groendaken, beestentorens, regentuinen,...  De tuinen die Mier vandaag aanlegt zijn voornamelijk permacultuurtuinen: tuinen die je een overvloed aan voedsel geven met een minimum aan onderhoud. 
Het leuke aan Mier is dat je als klant zelf kan meewerken, samen met vrienden, LETSers (diensten worden onderling geruild), Workawayers (studenten die voor kost en inwoon bij Mier komen meewerken) en workshoppers (mensen die meehelpen in ruil voor kennis en ervaring). Je kan er alles over lezen op hun website www.mier.be

Er werd uitvoerig gepraat over project 50.
Ik vertelde hoe mijn droomatelier er moest uitzien ... als een sprookjeshuis ... Steven nam potlood en papier en begon meteen te tekenen ... overlegde tussendoor met Heidelien ... wat daar uitkwam was gewoonweg geweldig, dat was het helemaal ! Details vertel ik niet. Jullie zullen de opbouw kunnen volgen op dit blog. Het plan wordt nu verder door hen uitgewerkt. Het is de bedoeling dat mijn sprookjeshuis er tegen 26 februari 2015, mijn verjaardag, staat. Geleidelijk aan zal ook de hele tuin bijgewerkt worden zodat we optimaal kunnen genieten met een minimum aan werk. Later willen we ook onze omgeving laten mee genieten van ons stukje natuur door onze tuin open te stellen tijdens de open tuindagen.


Marianne

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen